معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه “شناور دریاپاک”؛ در سال جهش تولید با سرمایهگذاری ۲۱ میلیون یورویی سازمان بنادر؛ آماده بهرهبردارى است، گفت: این شناور پیشرفته؛ نخستین و بزرگترین شناور چندمنظوره مقابله با آلودگیهای نفتی در دریا و از انواع تجهیزات برخوردار است.
محمدرضا الهیار در گفت و گو با پایگاه اطلاعرسانی سازمان بنادر و دریانوردی، با اشاره به اینکه ساخت نخستین و بزرگترین شناور چندمنظوره مقابله با آلودگیهای نفتی در سال جهش تولید، تحت عنوان شناور دریاپاک؛ توسط متخصصان ایرانی نهایی و آماده بهرهبرداری است، اظهار داشت: مبلغ سرمایهگذاری این شناور معادل ۲۱ میلیون یورو از محل منابع داخلی سازمان بنادر و دریانوردی است.
وی در خصوص مشخصات این شناور، توضیح داد: طول این شناور حدود 55.5، عرض آن 13 و ارتفاع آن 6 متر و دارای آبخور 4 متری است و حداکثر تا 16 گره دریایی امکان حرکت دارد و ظرفیت حمل 22 خدمه دریایی را داشته که 10 نفر خدمه و 12 نفر پرسنل مقابله با آلودگیهای نفتی هستند و ظرفیت مخزن جمعآوری آلودگی نفتی آن 550 مترمکعب است.
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه شناور دریاپاک مجهز به انواع تجهیزات مقابله با آلودگی نفتی در دریا و آبهای نزدیک ساحل شامل انواع بوم و اسکیمر است، خاطرنشان کرد: این شناور در عین حال قابلیت بهکارگیری عملیات تجسس و نجات دریایی را داشته و عرشه آن جهت دریافت تجهیزات و امکانات از هلیکوپتر مهیا است و شرایط جابجایی مجروحان را نیز دارد.
الهیار افزود: کاربری اصلی شناور دریاپاک؛ جمعآوری و ذخیره زبالهها و سایر مواد شناور روی سطح آب و از امکانات امدادى به صورت محدود برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه عمده حوزه عملیات شناور دریاپاک، خلیجفارس است، اظهار داشت: ساخت این شناور در بندرعباس انجام شده است و هماکنون در مرحله نهایی قرار دارد و شروع رسمی بهرهبرداری آن در بوشهر و بهزودی انجام میشود.
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی، افزود: پروژه شناور دریاپاک از جمله ابر پروژههای سال جهش تولید به شمار میرود که با تلاش متخصصان داخلی و حمایتهای سازمان بنادر و دریانوردی ساخته شده است و از جمله شناورهای پیشرفته به شمار میرود که قابلیتهای سازمان بنادر را در جهت مقابله با آلودگیهای نفتی در خلیج فارس ارتقا میدهد.